Tag et skoleår der vil ændre dit liv

Når man taler med efterskoleelever, så siger de næsten alle det samme. Nemlig, at det var et år de aldrig vil glemme og det muligvis er et af de bedste år i deres liv. Det er ikke så underligt, at så mange unge mennesker virkelig elskede at gå på efterskole. Det er nemlig et år hvor man prøver at stå på egne ben, bor helt tæt på sine bedste venner og får lov til at dyrke sine interesser, hvad end det er sport, musik, gamling, kunst eller noget helt andet. Der er altså mange gode grunde til at vælge et år på efterskole, man skal bare vælge om man skal gøre det i 9. eller 10 klasse. Hvis man vælger 10. klasse på efterskole, så har man afsluttet sine eksamener og sin primære skolegang, hvilket betyder, at man kan fokusere mere på efterskolelivet og lidt mindre på det boglige. Læs mere her hvis du er interesseret i et år på efterskole for dig selv eller dit barn.

Få lidt luft og bliv mere moden

Mange skoleelever fortæller, at de er skoletrætte efter at have færdiggjort 9 klasse, og det kan være svært og uoverskueligt at skulle tage tre år på gymnasiet, før man kan få lov til at slappe af, når man er skoletræt i forvejen. Derfor kan det være en god ide at tage på efterskole og få lidt luft, så man kan komme til at tænke på noget andet end skolearbejde i et år. Så er man klar til at genoptage skolen når man kommer hjem året senere, med bagagen fuld af gode oplevelser, minder og ikke mindst en hel masse nye venner. Ud over at få en masse gode og lærerige oplevelser, så får man også en chance for at modne lidt mere, så man kan tage skolen lidt mere seriøst og muligvis arbejdet senere i livet. Man lærer også at både give og tage plads, så man fungerer bedre i et socialt fællesskab.

Dyrk det du brænder for

Mange unge mennesker vælger også at tage på efterskole for at dyrke det de brænder for. Der er et hav af idrætsefterskoler, med nogle af landets dygtigste fodboldtrænere, håndboldtrænere, gymnastiktrænere og meget mere, som kan lærer dig mere indenfor din sport end du kan på din lokale klub. Derudover er din sport det vigtigste fag på skoleskemaet, så du får lov til at dyrke din sport og blive bedre hver eneste dag. Hvis det er musik du brænder for, så får du også en chance for at fordybe dig i dit instrument og udvikle dig som musiker eller sanger. Der er altså ingen grænser for hvad man kan lære på en efterskole, bare man vælger den rette. Ud over dette får man selvfølgelig lov til at dyrke nogle venskab og relationer, som man ikke oplever ret mange andre steder end på en efterskole eller en højskole. Der er med andre ord ingen grund til ikke at tage et år på efterskole.